𝗚𝗷𝘆𝗾𝗲̈𝘀𝗼𝗿𝗶, 𝘀𝗵𝗲̈𝗻𝗱𝗲𝘁𝗲̈𝘀𝗶𝗮 𝗱𝗵𝗲 𝗱𝗼𝗴𝗮𝗻𝗮𝘁 𝗺𝗲 𝗽𝗲𝗿𝗰𝗲𝗽𝘁𝗶𝗺𝗶𝗻 𝗺𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗹𝗮𝗿𝘁𝗲̈ 𝘁𝗲̈ 𝗸𝗼𝗿𝗿𝘂𝗽𝘀𝗶𝗼𝗻𝗶𝘁

🔸🇲🇰 Sipas të dhënave të projektit “SecuriMeter” nga Këshilli për Bashkëpunim Rajonal (Regional Cooperation Council – RCC), qytetarët e Maqedonisë së Veriut vlerësojnë se gjyqësori (89%), shëndetësia (87%) dhe doganat (86%) janë sektorët më të prekur nga korrupsioni.

🔸 Parlamenti (78%), policia (80%), mediat (81%) dhe partitë politike (83%) vlerësohen më pak të prekura nga korrupsioni por që megjithatë perceptimi i korrupsionit edhe në këto institucioni ngelet në nivele alarmuese.

❓🙋🏻‍♂️ Si mendoni ju, cili sektor apo instituciuon është më i korruptuari?

➡️ “SecuriMeter” është një sondazh vjetor i opinionit publik mbi qëndrimet, përvojat dhe perceptimet e publikut të gjerë në Ballkanin Perëndimor në lidhje me situatën e sigurisë, i zbatuar nga Këshill për Bashkëpunim Rajonal.

Shpërndaje: