Serbia dhe Maqedonia e Veriut vendet më europesimiste në rajon

Sipas të dhënave të Barometrit të Ballkanit (2023) nga Këshilli për Bashkëpunim Rajonal, Serbia dhe Maqedonia e Veriut janë vendet më europesimiste në Ballkanin Perëndimor.

🇷🇸🇲🇰👎🏼 40% e qytetarëve të Serbisë dhe 37% e qytetarëve Maqedonisë së Veriut besojnë se vendi i tyre nuk do të anëtarësohet kurrë në BE.

🇲🇰👍🏼 Vetëm 25% e qytetarëve të Maqedonisë së Veriut besojnë se vendi i tyre do të anëtarësohet në BE deri në vitin 2030, ndërsa 28% besojnë se kjo do të ndodh deri në vitin 2035.

🇽🇰👍🏼 Kosova është vendi më euro-optimist, me 57% e qytetarëve që besojnë se vendi i tyre do të anëtarësohet në BE deri në vitin 2030, 31% deri në vitin 2030. Vetëm 6% besojnë se kjo nuk do të ndodh kurrë.

Shpërndaje: