Besueshmëria e institucioneve në krizë të thellë: Antikorrupsioni ndër më të diskredituarit

Një hulumtim i përgatitur në kuadër të Programit për Mbështetje Parlamentare të financuar nga Qeveria zvicerane tregon për një krizë të thellë të besimit qytetar në institucionet publike në Maqedoninë e Veriut.

🔸 Tre institucionet me besueshmërinë më të lartë te qytetarët janë bashkësitë fetare (5,1%), Ushtria (5,1%) dhe Policia (4,3%), por që janë nivele shumë të ulëta besimi në përgjithësi.

🔸 Paradoksalisht, tre institucionet me besimin më të ulët qytetar janë pikërisht institucionet që do duhej të ishin në ballë të luftës kundër krimit dhe korrupsionit: Komisioni për parandalimin e korrupsionit (2,9%), gjykatat (2,7%) dhe Prokuroria publike (2,7%).

Sondazhi në terren është kryer nga 22 shkurti deri më 9 mars me 1.002 të anketuar mbi 18-vjeç në tërë territorin e shtetit, nëpërmjet metodës sy më sy.

Shpërndaje: